21 mei 2005
4 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • voor de omelet:
  • 5 stuks eieren
  • sap van 1 teentje knoflook
  • 2 el olie
  • peper
  • zout
  • voor de vulling:
  • 200 gr garnalen
  • 3 plakken rookspek
  • 2 tenen knoflook
  • gele gedeelte van 2 preien
  • 5 stuks kleine gekookte worteltjes
  • 4 el doperwten
  • 2 el tomatenketchup
  • voor de gembersaus:
  • 3 plakken gemberwortel
  • 2 el azijn
  • 2 el suiker
  • 1 el soya
  • 2 tl maizena
  • 1 dl bouillon

Variatietips

  1. In plaats van de gembersaus, kan je ook wat oestersaus gebruiken.
  2. In plaats van de garnalen kan je surimi gebruiken.

Bereiding

Stap 1
Voor de gembersaus eerst 15 minuten bouillon trekken met de plakken gemberwortel.

Stap 2
Voeg er daarna azijn, suiker en soya aan toe en bind de saus met aangelengde maizena.

Stap 3
Bak ondertussen het spek in de olie, voeg er de gesneden knoflook en prei aan toe en bak deze even met de garnalen.

Stap 4
Roer er daarna de doperwten doorheen en de tomatenketchup.

Stap 5
Bak de omelet aan één zijden, vul deze en sla de omelet dubbel. Als laatste de omelet overgieten met de gembersaus.

Variatietips

  1. In plaats van de gembersaus, kan je ook wat oestersaus gebruiken.
  2. In plaats van de garnalen kan je surimi gebruiken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Pittige gamba’s

    4

    5 minuten

  • Kriek mosselpan

    2

    15 minuten

  • Noodles met garnalen

    3

    20 minuten

  • Aardappelen met grijze garnalen

    4

    40 minuten