15 september 2006
4 personen
50 minuten

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 1 pak soepgroenten
  • peper en zout
  • bouillonblokje(s)
  • 1 witte selderstengel
  • 2 preistengels
  • wortelen
  • 6 a 8 vastkokende aardappelen
  • vers gehakte peterselie
  • 1 dl verse room
  • 1 eierdooier
  • boter

Variatietips

  1. Je kan de kip vervangen door vis.

Bereiding

Stap 1
Fruit de soepgroenten (knoflook, ui, wortel, prei, selder) aan in boter en doe er in stukken gesneden kip bij. Kruid met peper, zout en overgiet met water. Doe er kippenbouillonblokje bij en kook de kip gaar in ongeveer 20 minuten.

Stap 2
Snij de groenten en de aardappelen in stukken en stoof ze in wat boter.

Stap 3
Neem de kip uit de bouillon, verwijder het vel en schik op de gestoofde groenten.

Stap 4
Zeef de bouillon en giet over de kip-groenteschotel. Doe er de room bij en laat nog 15 minuten op een klein vuurtje pruttelen.

Stap 5
Klop de eierdooier los in wat room of bouillon en bind de soep ermee. Neem van het vuur en serveer in borden. Werk af met de peterselie.

Variatietips

  1. Je kan de kip vervangen door vis.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Rundertong in tomatensaus

    4

    180 minuten

  • Speklapjes met kaneel van Eddy

    2

    15 minuten

  • Preitaart

    4

    45 minuten

  • Vlees in aardappeljasje

    4

    40 minuten