16 april 2013
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 125 gr rookspek,in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 gr kleine, witte champignons
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 el gehakte verse peterselie

Variatietips

  1. Ook lekker met hamblokjes.

Bereiding

Stap 1
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak er het spek 2-3 minuten in. Voeg de knoflook en champignons toe en meng goed. Voeg de wijn toe en breng op smaak met zout en peper. Schep er de peterselie door en laat 3-4 minuten sudderen tot de wijn bijna volledig verdampt is en de champignons gaar zijn. Neem van het vuur en dien onmiddellijk op.

Variatietips

  1. Ook lekker met hamblokjes.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!