28 maart 2005
8 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr tarwebloem
  • 40 gr verse gist
  • 0.25 l lauwe melk
  • 70 gr suiker
  • 0.5 tl zout
  • 50 gr zachte boter
  • 1 el citroenschil
  • 1 ei
  • 24 stevige pitloze pruimen (vulling)
  • 100 gr marsepein (vulling)
  • 40 gr roomboter (vulling)
  • poedersuiker (vulling) 

Variatietips

  1. Dit zijn dan dus 24 broodjes.
  2. In plaats van pruimen kan je ook een ander fruit gebruiken.

Bereiding

Stap 1
De bloem in een beslagkom zeven en in hete midden een kuiltje drukken. De gist daarin brokkelen en de melk toevoegen. Het geheel goed vermengen. Het deeg afgedekt ± 10 min. op een warme plaats zetten.

Stap 2
De overige ingrediënten (behalve voor de vulling)  tot een glad deeg kneden afgedekt ± 35 minuten laten rijzen.

Stap 3
De pruimen met marsepein vullen een bakblik van ± 25 x 35 cm invetten.

Stap 4
Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht kneden en tot een dunne rol vormen.

Stap 5
In 24 stukken snijden elk stuk tot een balletje vormen en in ieder balletje een pruim doen.

Stap 6
De boter smelten en de deeg balletjes er door wentelen en naast elkaar in het bakblik zetten. Afgedekt ± 30 min laten rijzen.

Stap 7
De oven voorverwarmen op 200° c.

Stap 8
De bovenkant van het deeg met de gesmolten boter bestrijken en onder in de oven ± 25 minuten bakken.

Stap 9
Met poeder suiker bestrooien en smullen maar! (per stuk ± 180kcal.)

Variatietips

  1. Dit zijn dan dus 24 broodjes.
  2. In plaats van pruimen kan je ook een ander fruit gebruiken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Hollands glorie van Rudolf van Veen

    4

    10 minuten

  • Chips uit de oven met rucolapesto

    4

    10 minuten

  • Crêpes met zalm en kaas

    2

    15 minuten

  • Hamrolletje met rijst

    4

    40 minuten