• 7 april 2007
  • ,
  • 6 personen
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 1 sjalotje
  • 4 augurken
  • 0.5 bosje bladpeterselie of kervel
  • 150 gr tonijn (blikje naturel)
  • 3 el barbecuesaus
  • 3 el mayonaise
  • peper
  • zout
  • paar kerstomaatjes als garnering

Bereiding


Stap 1
Kook de eieren in 8 minuutjes zodat ze hard zijn. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer de eieren en wrijf de eierdooiers met een bolzeef boven een kom. Heb je geen bolzeef, gewoon in een kommetje met een gebaksvorkje prakken.

Stap 2
Snipper de sjalot en de augurk fijn en doe dit in een kom.

Stap 3
Hak de peterselie, laat de tonijn uitlekken en meng dit alles met een vork goed door elkaar.

Stap 4
Doe de doorgewreven eierdooiers, bbq-saus, mayonaise, peper en zout erbij. Meng alles tot een smakelijk mengsel.

Stap 5
Draai nu de eiwitten om en vul ze met behulp van een lepel met vulling.

Stap 6
Als garnering kun je kleine partjes kerstomaatjes met een blaadje peterselie of kervel gebruiken.

Variatietips

  1. Je kan ook de vulling in een boterhamzakje doen en een puntje van het zakje wegknippen en de eieren met de zelf gemaakte spuitzak vullen, voor een nog leuker effect.
‹ Terug