Ingrediënten
- 100 gr boter
- 400 a 600 gram groenten (bloemkool, tomaten)
- 8 hardgekookte eitjes
- fijngehakte peterselie
- fijngehakte bieslook
- 125 gr kaas in blokjes
- 125 gr gekookte hesp in blokjes
- 1 el mosterd
- peper en zout
- nootmuskaat
Variatietips
- Je kan zelf kiezen welke groenten je in deze paté verwerkt; voor vegetarische versie kan je de ham vervangen door tofu of nootjes.
Bereiding
Stap 1
Prei, tomaten, erwtjes en bloemkoolroosjes smoren in 30 a 40 gr. tot ze goed gaar zijn.
Stap 2
Voeg de rest van de boter toe en laat deze smelten, pan van het vuur halen.
Stap 3
Voeg nu de in stukjes gesneden eieren, peterselie, bieslook, in blokjes gesneden kaas en ham en de mosterd toe. Breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Stap 4
Schep het mengsel in en kleine cakevorm en laat de paté in de koelkast opstijven.
Stap 5
Vlak voor het serveren de paté op een bord storten en in plakken snijden.
Variatietips
- Je kan zelf kiezen welke groenten je in deze paté verwerkt; voor vegetarische versie kan je de ham vervangen door tofu of nootjes.