20 juni 2005
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 100 gr boter
  • 400 a 600 gram groenten (bloemkool, tomaten)
  • 8 hardgekookte eitjes
  • fijngehakte peterselie
  • fijngehakte bieslook
  • 125 gr kaas in blokjes
  • 125 gr gekookte hesp in blokjes
  • 1 el mosterd
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Variatietips

  1. Je kan zelf kiezen welke groenten je in deze paté verwerkt; voor vegetarische versie kan je de ham vervangen door tofu of nootjes.

Bereiding

Stap 1
Prei, tomaten, erwtjes en bloemkoolroosjes smoren in 30 a 40 gr. tot ze goed gaar zijn.

Stap 2
Voeg de rest van de boter toe en laat deze smelten, pan van het vuur halen.

Stap 3
Voeg nu de in stukjes gesneden eieren, peterselie, bieslook, in blokjes gesneden kaas en ham en de mosterd toe. Breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 

Stap 4
Schep het mengsel in en kleine cakevorm en laat de paté in de koelkast opstijven.

Stap 5
Vlak voor het serveren de paté op een bord storten en in plakken snijden.

Variatietips

  1. Je kan zelf kiezen welke groenten je in deze paté verwerkt; voor vegetarische versie kan je de ham vervangen door tofu of nootjes.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Frisse pastasalade

    4

    15 minuten

  • Hartige sandwiches

    8

    45 minuten

  • Gepaneerde geitenkaas

    2

    15 minuten

  • Kruidengarnalen

    2

    20 minuten