27 oktober 2005
4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 1 avocado (kies de meest rijpe)
  • sap van een halve limoen
  • 1 fijngehakte groene chilipeper
  • 1 in stukjes gesneden tomaat
  • teen knoflook, versnipperd
  • peper en zout

Variatietips

  1. Guacamole maak je best niet te lang op voorhand, want dan verkleurt de avocado.

Bereiding

Stap 1
Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit.

Stap 2
Meng met de overige ingrediënten en prak ze tot een min of meer gladde pasta.

Stap 3
Breng op smaak met peper en zout. Eventueel kan je er ook wat verse koriander bij doen.

Stap 4
Dien op met tortilla chips.

Variatietips

  1. Guacamole maak je best niet te lang op voorhand, want dan verkleurt de avocado.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Bechamelsaus

    4

    20 minuten

  • Honing mosterd saus

    4

    10 minuten

  • Zalmdip

    4

    5 minuten

  • Neutrale sambal rawit (klein potje)

    10

    10 minuten