• 17 september 2005
  • 4 personen
  • 60 minuten

Ingrediënten

  • 5 plakken diepvriesbladerdeeg
  • 500 gr broccoli
  • zout
  • 100 gr ham in plakjes
  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 150 gr geraspte belegen kaas
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 1 el bloem
  • 1 klontje boter

Bereiding


Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °c. Laat de plakjes bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien. Ondertussen de broccoli in roosjes snijden en wassen. de broccoli koken in een pannetje met water met beetje zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. De broccoli vervolgens afgieten en in een vergiet goed uit laten lekken.

Stap 2
Beetje bloem op het aanrecht strooien en de plakjes bladerdeeg op elkaar neerleggen en met een deegroller (als je die niet heb, met een lege fles lukt het ook) tot een ronde lap rollen net iets groter als de taartvorm.

Stap 3
Vet de taartvorm in met een beetje boter en leg het deeg erin en druk de randen goed aan. leg vervolgens de plakjes ham op de bodem en daar bovenop de broccoli roosjes.

Stap 4
Breek de eieren in een kom, voeg de slagroom en de geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar. voeg een beetje peper, zout en nootmuskaat toe en schenk dit mengsel vervolgens over de broccoli. Bak de taart in de oven in 25 à 35 minuten gaar.

Variatietips

  1. In plaats van broccoli kan je ook bloemkool gebruiken.
  2. Je kan ook meerdere soorten groenten, zoals peen, doperwten, peultjes e.d. gebruiken.
  3. Lekker met een grote gepofte aardappel.
‹ Terug