• 12 oktober 2008
  • 3 personen
  • 60 minuten

Ingrediënten

  • 1 stuk beenham
  • peper
  • zout
  • 250 gr kastanje champignons, in vieren gesneden
  • 2 stuks uien, in ringen
  • 3 knoflook, fijngesneden
  • olijfolie
  • boter

Bereiding


Stap 1
Wrijf de beenham in met zwarte peper en zout.

Stap 2
Doe de vloeibare boter in een braadpan en braadt de beenham op hoog vuur aan, zodat alle kanten mooi goudbruin zijn. Zet het vuur laag en laat de beenham in 40 minuten gaar worden, zonder deksel op de pan.

Stap 3
Doe in een wok wat olijfolie en de knoflook en wok vervolgens de kastanje champignons mee met veel verse zwarte peper en een beetje zout.

Stap 4
Als de kastanje champignons al wat kleur krijgen de uien erbij en zodra de uien glazig zijn, zijn ze klaar.

Stap 5
Snijd de beenham in mooie plakjes (leg dakpansgewijs en leg de champignons met uien ruim over de plakjes heen.

Variatietips

  1. De teentjes knoflook vervangen door wat knoflooksaus.
  2. Lekker met een gepofte aardappel.
  3. Je kan het hammetje na het aanbraden ook in 30 a 40 minuutjes in aluminiumfolie in de oven garen.
‹ Terug