27 januari 2006
4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 4 maatjes haring
  • 4 gekookte aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 bosje radijs
  • 4 hard gekookte eieren
  • verse dille
  • verse bladpeterselie
  • peper en zout
  • 8 eetlepels basisdressing waarvoor nodig:
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl zout
  • 1 snufje peper
  • 2 tl poedersuiker
  • 3 el azijn
  • 3 el water
  • 2 dl zonnebloem of arachideolie

Bereiding

Stap 1
Verdeel de haringen in files en verwijder het staartje.

Stap 2
Snijd de aardappelen in plakjes.

Stap 3
Pel en snipper de ui.

Stap 4
Snijd de radijs in plakjes en hak de eieren grof.

Stap 5
Verdeel de aardappel plakjes over de borden. Leg de vis erop en bestrooi met de kruiden.

Stap 6
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blender en maak er een mooie gladde dressing van en giet die over de maatjes. Gelijk opeten!

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten