23 juni 2005
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode spaanse peper
  • 1 tomaat
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 klein blikje doperwtjes
  • 3 el fijngehakte peterselie & bieslook
  • zout en peper
  • 1 ei
  • paneermeel
  • olijfolie
  • 3 hardgekookte eieren

Variatietips

  1. Je kan er ook kaas in mengen of met het paneermeel kaas mengen.
  2. Bij niet vegetarische versie hamblokjes in mengen.
  3. Vorm kleine balletjes en serveer als borrelhapje.

Bereiding

Stap 1
Halveer de peper (verwijder desgewenst de zaadjes; die zijn het scherpst) en snijd de helften in smalle reepjes.

Stap 2
Halveer de tomaat, verwijder het vocht en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

Stap 3
Snipper de lente-ui. Pel de knoflook.

Stap 4
Giet het blikje doperwtjes in een vergiet. Snij de hardgekookte eitjes in blokjes.

Stap 5
Laat de kikkererwten uitlekken en pureer ze met de knoflook (als het mengsel iets te droog is doe er wat olijfolie bij) in een foodprocessor.

Stap 6
Doe de puree in een kom en kneed de Spaanse peper, tomaat, ui, doperwtjes, eistukjes, bieslook en peterselie erdoor. Breng het mengsel pittig op smaak met zout en peper.

Stap 7
Vorm van het erwtenmengsel 4 a 6 ovale platte burgers. Klop het ei los in een diep bord en wentel de hamburgers erdoor.

Stap 8
Vervolgens door het paneermeel en laat ze dan onafgedekt 2 uur in de koelkast opstijven.

Stap 9
Bak ze goudbruin in olijfolie of boter.

Variatietips

  1. Je kan er ook kaas in mengen of met het paneermeel kaas mengen.
  2. Bij niet vegetarische versie hamblokjes in mengen.
  3. Vorm kleine balletjes en serveer als borrelhapje.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Zomers lunchbrood

    4

    10 minuten

  • Balletjes van roggebrood

    4

    10 minuten

  • Crostini met avocadopuree en kaas

    4

    15 minuten

  • Loempia’s

    10

    95 minuten