28 augustus 2006
10 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 10 plakken bladerdeeg
  • 500 gr half om half gehakt
  • 2 el kurkuma
  • 2 el hot curry powder
  • volle hand verse koriander
  • 2 el indiase currypasta
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • scheut olie

Benodigdheden

  • zilverfolie
  • grote schaal
  • klein schaaltje

Variatietips

  1. Gebruik geen 'plaksel' bij het vouwen van je bladerdeeg. Het wordt er alleen maar glibberiger door.
  2. Naarmate je meer hapjes maakt wordt het vouwen ook makkelijker.
  3. Gebruik je fantasie wat betreft het kruiden van het gehakt en de dipsaus.

Bereiding

Stap 1
Leg de bevroren plakjes bladerdeeg gescheiden van elkaar op een schoon keukenblad en laat ze langzaam ontdooien.

Stap 2
Beleg een ovenplaat met zilverfolie en smeer daar de olie overheen.

Stap 3
Meng het gehakt met de kurkuma, de hot curry powder en de koriander. (tip: doe dit met je handen. Zo mengt het beter).

Stap 4
Snijd de ontdooide bladerdeeg nu diagonaal in aan beide kanten. Nu heb je dus vier driehoekjes per plakje. Leg op elk driehoekje een beetje gehaktmengsel.

Stap 5
Vouw de uiteinden van elk driehoekje nu naar elkaar toe en maak een balletje van het geheel zodat het gehakt niet meer te zien is. Doe dit met elk driehoekje en leg ze op de ovenplaat. Zet de hapjes een klein half uurtje in een oven van 200 graden.

Stap 6
Meng de currypasta met een scheut water en de sesamzaadjes tot een glad mengsel. Als de hapjes klaar zijn leg je ze op een schaal, doe je de saus in een klein bakje en serveer je de hapjes.

Variatietips

  1. Gebruik geen 'plaksel' bij het vouwen van je bladerdeeg. Het wordt er alleen maar glibberiger door.
  2. Naarmate je meer hapjes maakt wordt het vouwen ook makkelijker.
  3. Gebruik je fantasie wat betreft het kruiden van het gehakt en de dipsaus.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • KaneElia met Marco van Basterdsuiker (EK)

    8

    30 minuten

  • Garnaalkroketten

    2

    60 minuten

  • Kaasrolletjes

    2

    25 minuten

  • Gevulde gistbroodjes

    8

    120 minuten