• 1 juli 2005
  • 4 personen
  • 35 minuten

Ingrediënten

  • 8 loempiavellen
  • 400 gr gehakt
  • gebakken omelet in reepjes
  • 1 dunne prei
  • 1 geklopt ei
  • 150 gr taugé
  • 2 uien
  • 100 witte kool
  • 75 gr wortel of paprikareepjes
  • 3 tenen knoflook
  • zout
  • bouillonblokje of pesto
  • peper
  • olie en frituurolie

Bereiding


Stap 1
Fruit de fijngeneden ui en knoflook in de wadjan en voeg vervolgens gehakt toe en bak dit mengsel tot dat dit gaar is.

Stap 2
Doe dan de fijngesneden groente erbij. Zorg ervoor dat deze niet te zacht worden en voeg zout, bouillonblokje (of 1 el pesto) en peper

Stap 3
Doe het mengsel in een vergiet, zodat al het vocht kan weglopen. Meng met de vermicelli en fijngehakte omelet.

Stap 4
Leg de loempiavelletjes op een vochtige theedoek omdat deze heel snel anders uitdrogen. Leg op 1 heel loempiavelletje precies in het midden een half loempiavelletje voor de versteviging. Verdeel wat vulsel over de loempiavellen.

Stap 5
Maak de loempia's dicht met behulp van een beetje vocht van het geklopte ei en laat de loempia's even rusten. Bak de loempia's in een ruime hoeveelheid hete olie krokant lichtbruin.

Variatietips

  1. Vervang gehakt door kip, kalkoen, garnalen.
  2. Met ander pasta of rijst ipv vermicelli.
  3. Wil je koude loempia's warm maken dan de oven op 200 graden verwarmen en deur openlaten. Loempia's ongeveer 15 minuten verwarmen.
  4. Je kunt een hele partij loempia's maken en eventueel inpakken in bakpapier en invriezen. Je kunt ze diepgevroren in de olie doen!
‹ Terug