30 juni 2006
6 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 4 a 6 grote courgettes in blokjes
  • 2 grote uien fijngesnipperd
  • 1 a 2 wortels in blokjes
  • olijfolie
  • kippenbouillonblokjes
  • water
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • klein blikje room
  • vers geraspte pecorino

Variatietips

  1. Voeg gerookte zalmsnippers, ham reepjes of broodcroutons toe aan de soep.

Bereiding

Stap 1
Uien, courgetteblokjes en wortelblokjes stoven in olijfolie.

Stap 2
Water en bouillonblokjes erbij voegen. Koken tot alle groenten goed gaar zijn en de soep mixen.

Stap 3
Geraspte pecorino onder de soep mengen en goed laten doorwarmen zodat de kaas smelt.

Stap 4
Room onder de soep mengen en niet meer laten koken. Eventueel naar smaak bijkruiden met zout en zwarte peper.

Variatietips

  1. Voeg gerookte zalmsnippers, ham reepjes of broodcroutons toe aan de soep.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Tomaten crème soep van Esnie

    6

    90 minuten

  • Oma’s kippensoep

    6

    120 minuten

  • Marokkaanse linzenveloute

    4

    30 minuten

  • Snelle surinaamse kippensoep

    4

    30 minuten