9 juni 2005
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 5 dl room
  • 2 eieren
  • 4 eigelen
  • 4 el in stukjes gebroken speculoos
  • 125 gr suiker

Bereiding

Stap 1
Voor de karamel: verwarm 75 g suiker, samen met 1 el water. Laat de suiker op hoog vuur smelten tot het goudkleurig geworden is. Blus van het vuur met 2 el water en verdeel de karamel over 4 soufflépotjes.

Stap 2
Klop de eieren en de eigelen op met de overgebleven suiker en roer er de room door. Roer er dan de stukjes speculoos door.

Stap 3
Giet deze crème in de soufflépotjes en gaar in een warmwaterbad in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 20 minuten.

Stap 4
Laat lauw worden en stort op borden.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Droge vlaai

    8

    50 minuten

  • Amandelgebak

    6

    60 minuten

  • Marsepeinbonbons

    12

    30

  • Zoete pastanestjes met honing en walnoot

    4

    60 minuten