14 september 2008
2 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • varkenshaas
  • katenspek
  • ketjap
  • peper
  • zout
  • knoflook
  • paprikapoeder
  • peterselie

Bereiding

Stap 1
Maak een marinade door de ketjap in een schaal te doen , peper/zout , 2 teentjes uitgeperste knoflook , paprika poeder en de peterselie erbij toe te voegen. Snijd de varkenshaas in de lengte door , zodat je 2 redelijk gelijkmatige varkenshaasjes hebt. ( ook een handige tip om "gewone" varkenshaasjes te braden , omdat je zo de dikte wat gelijkmatiger hebt ). Leg de varkenshaasjes in de marinade en laat deze minimaal 2 uur intrekken. Het beste resultaat krijg je door de varkenshaasjes de dag voor het nuttigen al in de marinade te leggen. Rol de katenspek om de gemarineerde varkenshaas heen en zet het vast met of wat cocktailprikkers of wat naaigaren. Braad de katenhaasjes in croma of braadboter zoals je dat ook met "gewone" varkenshaasjes doet. Circa 15 minuten , de haasjes mogen een klein beetje rose blijven zodat ze niet droog worden.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten