27 juni 2005
6 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr kersen (eventueel uit pot)
  • 3 grote eieren
  • 125 a 150 gram suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 150 gr bloem
  • 100 gr boter
  • 3 dl slagroom
  • poedersuiker

Variatietips

  1. Schep de kersen eerst eens in kirsch vooraleer je ze aan in het beslag doet.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 °c.

Stap 2
Ontpit de kersen.

Stap 3
Klop de eieren, suiker en vanillesuiker tot een schuimige massa. Zeef de bloem erbij en klop tot een egaal beslag.

Stap 4
Smelt 40 gram boter en voeg deze al kloppend met de slagroom toe aan het beslag.

Stap 5
Vet een lage bakvorm in en giet het beslag er in.

Stap 6
Verdeel de kersen over de vorm. snijd de overgebleven boter in kleine klontjes en verdeel die over de bovenkant van de taart.

Stap 7
Bak de clafoutis 45 minuten in het midden van de oven.

Variatietips

  1. Schep de kersen eerst eens in kirsch vooraleer je ze aan in het beslag doet.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Hazelnoten-mousse

    4

    30 minuten

  • Peren dessert

    4

    30 minuten

  • Groots nagerecht

    4

    10 minuten

  • Roomtoetje

    8

    120 minuten