25 maart 2006
4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilet
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 6 el boter gesmolten
  • 4 el sojasaus
  • 2 el citroensap
  • 2 tl gemalen koriander
  • zout en versgemalen peper

Variatietips

  1. Vervang kip door varkens, lams-of kalkoenvlees.
  2. Gebruik gemalen komijn in plaats van koriander.

Bereiding

Stap 1
Snij de kip in kleine stukjes.

Stap 2
Schil de uien en knoflook en hak ze fijn en doe ze in een lage niet metalen schaal.

Stap 3
Voeg de gesmolten boter, soja, citroensap, koriander, zout en peper toe en roer goed door elkaar.

Stap 4
Voeg de kip toe, goed mengen met de marinade, zet ca 7 uur in de koelkast.

Stap 5
Rijg de stukjes (afgedroogde) kip aan saté stokjes en gril 10 min onder de grill of in de grillpan.

Stap 6
Bedruip ze tijden het grillen met de marinade zodat ze niet uitdrogen.

Stap 7
Serveer de kebab met rijst en een gemengde salade met bv paprika, tomaat en ui.

Variatietips

  1. Vervang kip door varkens, lams-of kalkoenvlees.
  2. Gebruik gemalen komijn in plaats van koriander.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kaasfondue van Tom

    4

    15

  • Curry van varkenshaas

    4

    25 minuten

  • Spaghetti met gehaktsaus en kaas

    2

    60 minuten

  • Witlof schotel met aardappeltjes

    2

    40 minuten