9 juni 2005
4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 kg visresten of verse kabeljauw
  • 100 a 150 gram garnaaltjes
  • bakje champignons
  • 20 gr boter (saus)
  • 20 gr bloem (saus)
  • 0.25 l melk (saus)
  • peper en weinig zout (saus)
  • geraspte nootmuskaat (saus)
  • 1 eierdooier (saus)
  • 50 gr geraspte kaas (saus)
  • 50 gr boter (gratineren)
  • 50 gr geraspte kaas (gratineren)
  • puree

Variatietips

  1. I.p.v. van kaas kan je tomatenpuree aan saus toevoegen.
  2. I.p.v. schelpen kan je bladerdeegbakjes gebruiken.
  3. Vlees i.p.v. vis: gehakt, kip..

Bereiding

Stap 1
Indien je geen visrestjes hebt, water aan de kook brengen en vis pocheren. Eens klaar uit water halen in in stukjes verdelen.

Stap 2
SAUS: -boter in een pan laten smelten, en als het schuim verdwenen is de bloem goed roerend toevoegen en 2 min zacht laten sudderen -roerend de melk toevoegen met grote scheuten -terug aan de kook brengen en blijven roeren tot een dikke saus is ontstaan -kruiden met zout, peper en nootmuskaat -de eierdooier er goed kloppend aan toevoegen en dan de geraspte kaas.

Stap 3
Stoof wat champignons en meng die eronder alsook de vis en garnaaltjes voorzichtig onder het kaasmengsel mengen.

Stap 4
Neem de schelpen van Sint Jacobsschelpen en spuit er met een gekartelde spuit een rand puree op.

Stap 5
Vul de rest van de schelp met het vis-kaassausmengsel en bestrooi royaal met kaas en een paar klontjes boter.

Stap 6
Schuif in de hete oven van 220 ℃ en gratineer onder de grill in circa 10 a 15 min.

Variatietips

  1. I.p.v. van kaas kan je tomatenpuree aan saus toevoegen.
  2. I.p.v. schelpen kan je bladerdeegbakjes gebruiken.
  3. Vlees i.p.v. vis: gehakt, kip..

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten