Krentencake
20 december 2005
8 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr boter
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gr bloem
  • 0.5 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 150 gr krenten
  • rasp van 1 citroenschil

Variatietips

  1. Gebruik rozijnen in plaats van krenten.
  2. Doe er 2 el cacao door voor een chocolade krentencake.
  3. Je kan hem ook in een ronde vorm bakken.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix de suiker en boter samen.

Stap 2
Voeg dan de eieren toe en mix het goed.

Stap 3
Doe vanillesuiker, bakpoeder, zout en citroensap (of schil) erbij en mix dit erdoor.

Stap 4
Dan meel beetje voor beetje toevoegen en weer goed mixen. Het blijft een beetje dik en stevig beslag.

Stap 5
Schep dan de krenten erdoor en zorg dat ze gelijkmatig verdeeld zijn door het deeg. In een langwerpige cakevorm scheppen en onderin de oven ongeveer 70 minuten bakken.

Variatietips

  1. Gebruik rozijnen in plaats van krenten.
  2. Doe er 2 el cacao door voor een chocolade krentencake.
  3. Je kan hem ook in een ronde vorm bakken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten