• 17 december 2005
  • 8 personen
  • 45 minuten

Ingrediënten

  • half pakje mihoen (conimex of inproba)
  • ui, dunne halve ringen
  • 1 kleine chinese kool, in reepjes
  • 1 winterwortel, in reepjes
  • 125 gr taugé
  • 1 pak kleine loempiavellen (bij toko)
  • zout
  • peper
  • 3 el sojasaus
  • 2 stuks kipfilet, in stukken
  • 1 ei om dicht te plakken
  • olie om te frituren

Bereiding


Stap 1
Bak de kipfilet met zout en peper in wat olie of boter. Bak ze gaar en voeg dan alle groenten toe. Laat deze een paar minuutjes meebakken tot het gekrompen is. Voeg dan vast 1 el sojasaus toe en bak het nog eventjes door (wel goed omscheppen).

Stap 2
Maak de mihoen volgens de verpakking, laat uitlekken en knip in stukjes. Haal de kip en groenten uit de pan en meng met de mihoen.

Stap 3
Laat dit afkoelen en scheur dan de stukken kip in kleine stukjes. Meng het weer even goed door elkaar en doe de rest van de sojasaus erbij. Goed mengen en in de koelkast verder laten afkoelen.

Stap 4
Dan de loempia's vouwen en dichtplakken met een beetje geklutst ei. Frituren in de olie en serveren met chilisaus en een salade.

Variatietips

  1. Gebruik een bamipakket, is nog sneller.
  2. Gebruik witte kool i.p.v. chinese kool.
‹ Terug