30 juli 2008
10 personen
95 minuten

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)
  • 1 zakje soepgroente (fijn)
  • 125 gr taugé
  • 1 el olie
  • 1.5 el ketjap manis
  • 100 gr gerookte kip
  • 3 el ketchup
  • mespunt sambal

Bereiding

Stap 1
De oven warm je voor op 200 graden of gasovenstand 4 en op de bakplaat leg je bakpapier.

Stap 2
Laat op het aanrecht de plakjes bladerdeeg 10 minuten ontdooien.

Stap 3
Verhit de olie en een wok of grote braadpan. Bak de taugé en de soepgroenten ongeveer 30 seconden. Je roert en schept de groenten telkens door elkaar. Haal dan de pan van het vuur en schep de ketjap erdoor laat het mengsel afkoelen en uitlekken in een zeef.

Stap 4
Schep de kipreepjes door de groente. Strooi wat bloem op het aanrecht. Rol de plakjes met een deegrollen uit tot 15 bij 15 cm schep 2 eetlepels groente-kipmengsel aan 1 helft van het vierkant deeg. Klap de andere helft over het mengsel en vouw de rolletjes goed dicht, druk de randen aan met een vork.

Stap 5
Zo maak je er 10 lag ze over de bakplaat. Bestrijk de loempiaatjes aan de bovenkant met een zeer dun laagje olie. In de oven bak je ze in 20 minuten lichtbruin.

Stap 6
De loempiaatjes zijn warm en koud lekker. Zoek er een pittig sausje bij of roer een beetje sambal door een paar eetlepels tomatenketchup.

Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!