• 18 juni 2005
  • 6 personen
  • 15 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 6 goudreinetten
  • Frituurolie
  • 50 gr suiker
  • 3 dl melk
  • 1 eetlepel kaneel

Bereiding


Stap 1
Klop de eieren los met de helft van de melk. roer het eimengsel met het zelfrijzend bakmeel tot een glad beslag. voeg al roerend de rest van de melk toe. schil de appels en boor met een appelboor de klokhuizen eruit. snij de appels in plakken van 1,5 cm. verhit de olie tot 190 graden. bekleed een vergiet met keukenpapier. prik de appelplakken aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in de olie glijden. frituur de beignets in circa 3 minuten goudbruin. keer ze halverwege even met de vork. haal de beignets met een schuimspaan uit de olie en laat ze in het vergiet uitlekken. bestrooi ze met suiker en kaneel.

Variatietips

  1. Kan je ook maken met bruine basterdsuiker
  2. Voeg wat bruisend water toe aan het beslag om luchtiger te maken
  3. Vervang eens de appeltjes door ananas..peren..aarbeien..
‹ Terug