Ingrediënten

  • Voor de witlof:
  • 2 stuks witlof
  • 4 plakken kaas
  • 4 plakken ham
  • 1 dl room culinair
  • 1 dl kruidenbouillon*
  • zwarte peper
  • zout
  • 2 ovenschalen
  • boter om schaal in te vetten
  • Voor de tilapiafilet
  • 2 stuks tilapiafilets
  • 1 paprika, in stukjes
  • 3 lenteuitjes, in stukjes
  • mespunt basilicum
  • zwarte peper
  • zout
  • citroensap
  • 1 braadzak
  • 6 stuks rostirondjes

Bereiding


Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de stronkjes witlof en snij door midden in de lengte en leg ze in een pan met water en even de kook er over (max 8 minuutjes koken).

Stap 2
Snij nu het harde stukje van de halve witlof en wikkel in een plakje kaas en dan ham en leg alle stronkjes in een ingevette ovenschaal.

Stap 3
Meng de room en de kruidenbouillon en maak op smaak met peper en zout en schenk dit over de witlofpakketjes. Zet de schaal met de witlof in de oven, draai de oven terug naar 160 graden en stel in op 15 minuten. Je hebt nu 15 minuten om de vis klaar te maken, dit lukt makkelijk!

Stap 4
Doe de paprika en lenteuitjes in de braadzak en voeg vervolgens de basilicum, peper en zout in de braadzak en schud alles goed door.

Stap 5
Doe wat citroensap over beide kanten van de tilapiafilet, zodat de vis zijn stevigheid behoudt (heb ik ooit ergens gelezen, kan ook een fabeltje zijn, maar het werkte en voor de smaak is het ook lekker). Ook peper en zout aan beide kanten op de filets strooien en dan bovenop de groenten in de braadzak. Braadzak dichtmaken en met de schaar een gaatje knippen. Zet de oven nu op 210 graden.

Stap 6
Schep wat van de saus over de witlof en zet vervolgens de schaal met de vis in de braadzak bij de witlof in de oven. Stel de klok nu 7 minuten in. Je hebt nu dus 7 minuten om de rostirondjes klaar te zetten, eitje!

Stap 7
Vet de laatste overschaal in en leg de 6 rostirondjes in de schaal. Zodra de oven piept of in ieder geval de 7 minuutjes voorbij zijn, de schaal met de rostirondjes in de oven. En schep nog even wat saus over de witlofpakketjes. Stel de oven nu in op 11 minuten.

Stap 8
Draai na 11 minuten de rostirondjes om en schep nog even wat saus over de witlofstronkjes. Voor de laatste keer de oven instellen op 12 minuten en daarna smullen maar! Tijdens de laatste 23 minuten oventijd, kan je mooi de keuken opruimen om na het eten meteen lekker uit te buiken!

Variatietips

  1. Ander witvissoort.
  2. Extra groenten in de braadzak.
‹ Terug