12 juni 2006
2 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 1 schenkel
  • 1 l water
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 2 el indiase currypasta
  • 2 grote harde witte broodjes
  • 1 kipfilet
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 wortel, in reepjes gesneden
  • radijsjes, in plakjes gesneden
  • ijsbergsla, in flinterdunne reepjes
  • klein bekertje zure room
  • volle hand verse fijngehakte munt
  • volle hand verse fijngehakte koriander

Variatietips

  1. Voor een snelle variant soep gebruik je bouillonblokjes
  2. Gebruik naanbrood in plaats van broodjes

Bereiding

Stap 1
Voor de soep: - Trek de schenkel in een liter water. - Voeg hierna de tomatenpuree en de currypasta toe.

Stap 2
Voor de broodjes: - Snijd de kipfilet in reepjes en bak ze gaar. - Zet de kip in de koelkast en laat goed koud worden. - Maak ondertussen een saus van de zure room en de munt. - Snijd de broodjes open en hol ze een beetje uit. - Meng de kip met de komkommer, paprika, wortel, radijs en sla. - Leg dit mengsel 'in' het broodje. - Flinke toef saus erop en garneren met de koriander.

Variatietips

  1. Voor een snelle variant soep gebruik je bouillonblokjes
  2. Gebruik naanbrood in plaats van broodjes

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Indiase hamburgers

    4

    30 minuten

  • Broodje gerookte zalm à la jessie

    2

    10 minuten

  • Tosti meer kazen

    1

    15 minuten

  • Gepaneerde geitenkaas

    2

    15 minuten