25 augustus 2006
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gr gekookte mosselen
  • stuk roquefort
  • scheut slagroom
  • verse peterselie
  • grof gemalen peper
  • zeezout

Variatietips

  1. Gebruik een andere (blauwe) kaas.
  2. Gebruik bieslook in plaats van peterselie.
  3. Voeg een scheutje witte wijn of kippenbouillon toe.

Bereiding

Stap 1
Laat de roquefort in een klein pannetje smelten met de slagroom.

Stap 2
Hak de mosselen vrij grof en meng ze met peper en zout.

Stap 3
Snijd de peterselie fijn.

Stap 4
Voeg de mosselen en de peterselie aan de saus toe. Laat goed indikken.

Stap 5
Haal de pan van het vuur en laat de mosselen afkoelen.

Stap 6
Leg toastjes op een mooie schaal.

Stap 7
Schep het afgekoelde mosselmengsel in de toastjes.

Stap 8
Garneren met toefjes peterselie.

Variatietips

  1. Gebruik een andere (blauwe) kaas.
  2. Gebruik bieslook in plaats van peterselie.
  3. Voeg een scheutje witte wijn of kippenbouillon toe.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Notenkaas

    2

    45 minuten

  • Mini tiropita

    4

    30 minuten

  • Gevulde eieren met kabeljauwpuree en een garnaaltje

    8

    15 minuten

  • Kaassticks met notenkorstje

    4

    15 minuten