8 december 2019
4 personen
45

Ingrediënten

  • 2 plakken van 100 gram pancetta
  • 2 uien, in kwart of halve ringen
  • 6 tenen knoflook
  • rode wijn
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • chilipeper
  • verse basilicum
  • malfadine pasta

Bereiding

Stap 1
Snij Pancetta in reepjes van 5mm bij 3cm lang (of blokjes). Eerst spek bakken in een beetje olijf olie, let op niet laten verbranden.

Stap 2
Ui en knoflook toevoegen. Lekker laten bakken op niet te gek hoog vuur.

Stap 3
Dan vuur laag en blussen met een lekkere rode wijn (ruim borrelglaasje).

Stap 4
Gepelde tomaten even snijden grof fijn wat je wil erbij doen en eventueel iets wat water erbij als het te dik is. Naar smaak peper (en zout) bij iedere toevoeging erbij doen.

Stap 5
Basilicum en chil peper toevoegen, pas op, niet te veel.

Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!