Ingrediënten

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 50 gr boter
  • 300 gr pasta (bijv. penne)
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 1 blikje tomatenstukjes à 400 gram
  • 1 doosje pepersaus

Bereiding


Stap 1
Het gehakt met ei, paneermeel, paprikapoeder en zout mengen en er kleine balletjes van maken (zo groot als een golfballetje).

Stap 2
De boter is een diepe hapjes- of koekenpan laten smelten en de balletjes erin en goudbruin en gaar bakken in ongeveer 10 minuutjes.

Stap 3
Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking. De olijfolie en een koekenpan verhitten en het uitje fruiten samen met de knoflook. Vervolgens de tomaat met het vocht erdoor en 2 à 3 minuutjes mee bakken.

Stap 4
Maak de pepersaus in een wok volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer vervolgens de gehaktballetjes door de saus. Laat de saus nog 3-4 minuutjes zachtjes sudderen.

Stap 5
Eerst de pasta over de borden verdelen, vervolgens de gehaktballetjes en de tomaatjes met ui erover.

Variatietips

  1. Lekker met geraspte kaas en een frisse salade.
‹ Terug