4 februari 2007
3 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 50 gr boter
  • 300 gr pasta (bijv. penne)
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 1 blikje tomatenstukjes à 400 gram
  • 1 doosje pepersaus

Variatietips

  1. Lekker met geraspte kaas en een frisse salade.

Bereiding

Stap 1
Het gehakt met ei, paneermeel, paprikapoeder en zout mengen en er kleine balletjes van maken (zo groot als een golfballetje).

Stap 2
De boter is een diepe hapjes- of koekenpan laten smelten en de balletjes erin en goudbruin en gaar bakken in ongeveer 10 minuutjes.

Stap 3
Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking. De olijfolie en een koekenpan verhitten en het uitje fruiten samen met de knoflook. Vervolgens de tomaat met het vocht erdoor en 2 à 3 minuutjes mee bakken.

Stap 4
Maak de pepersaus in een wok volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer vervolgens de gehaktballetjes door de saus. Laat de saus nog 3-4 minuutjes zachtjes sudderen.

Stap 5
Eerst de pasta over de borden verdelen, vervolgens de gehaktballetjes en de tomaatjes met ui erover.

Variatietips

  1. Lekker met geraspte kaas en een frisse salade.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kleine schaaltjes met Pasta Gorgonzola

    12

    25 minuten

  • Shoaramaquiche met chamignons

    4

    55 minuten

  • Pasta met prei-spekjessaus

    4

    30 minuten

  • Macaronisalade met asperges peultjes en rocketpesto

    2

    15 minuten