16 maart 2012
2 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr basilicum (vers)
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el parmezaanse kaas
  • 20 gr pijnboompitten
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 snufje peper / zout

Benodigdheden

  • Sla-centrifuge
  • Keukenmachine

Variatietips

  1. Meng het met pasta of door Italiaanse soepen. Je kunt het ook als broodbeleg gebruiken.

Bereiding

Stap 1
Was de basilicum en droog deze in een sla-centrifuge. Snijd de knoflook in grove stukken. Rooster de pijnboompitten in een pan met weinig olie tot ze lichtbruin kleuren. Rasp de kaas. Stop de basilicum, knoflook, kaas en 3 eetlepels olijfolie in een Keukenmachine en maal de ingrediënten tot een dikke puree. Voeg de pijnboompitten toe en maal het mengsel nog een keer. Maal de pijnboompitten niet te fijn. Voeg peper, zout en olijfolie naar smaak toe.

Variatietips

  1. Meng het met pasta of door Italiaanse soepen. Je kunt het ook als broodbeleg gebruiken.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!