Curry-saus (kerrie-saus)
13 september 2006
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 500 ml vlees of kippenbouillon
  • 500 ml room of melk
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • zout
  • peper
  • 4 el kerriepoeder
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem

Variatietips

  1. Gebruik kokosmelk i.p.v. room.
  2. Voeg er ananas aan toe.

Bereiding

Stap 1
De ui en knoflook goudbruin fruiten in de boter.

Stap 2
Voeg er de bloem aan toe en het kerriepoeder tot het borrelt.

Stap 3
Roer goed en voeg er beetje bij beetje de bouillon aan toe. Blijf constant roeren tot je een gladde saus krijgt. Laat goed doorkoken om de bloemsmaak te neutraliseren.

Stap 4
Meng er de room bij en breng op smaak met zout en peper.

Variatietips

  1. Gebruik kokosmelk i.p.v. room.
  2. Voeg er ananas aan toe.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Foe Yong Hai saus

    4

    5 minuten

  • Aioli een snelle variant

    4

    5 minuten

  • Cocktailsaus van Milena

    4

    20 minuten

  • Arnolds aioli

    4

    10 minuten