• 20 oktober 2008
  • 4 personen
  • 120 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr beenham
  • 5 el honing
  • 3 el cayennepeper
  • steakkruiden (silvo)
  • zout

Bereiding


Stap 1
Marineer het hammetje het liefst de avond van te voren, zodat de smaak goed kan intrekken! Meng hiervoor de honing, cayennepeper en zout in een kleine kom door elkaar.

Stap 2
Smeer de beenham met het honingmengsel in. Wrijf daarna de steakkruiden ruim over de gehele beenham zodat die goed bedekt is.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 160 graden en laat de beenham ongeveer 30 minuten bedekt in de keuken staan, zodat de beenham op kamertemperatuur komt. Bak de beenham in ongeveer 75 minuten goudbruin.

Variatietips

  1. Doe een scheutje wisky door het honingmengsel.
‹ Terug