Ingrediënten
- 10 plakken bladerdeeg
- boter om in te vetten
- 500 gr gehakt
- 450 gr diepvries spinazie
- peper
- zout
- paprikapoeder
- geraspte kaas
- 1 ei
- 1 ui
- knoflook
- italiaanse kruiden
Variatietips
- Ja kan ook nog andere kruiden gebruiken die je in huis hebt, bijvoorbeeld gehaktkruiden.
- Als je je gehakt tijdens het rullen ruikt, moet het lekker kruidig ruiken.
- Een beetje sambal.
Bereiding
Stap 1
Vet de springvorm in met boter.
Rul de gehakt gaar en kruid met peper, zout, knoflook, gesneden uitje, Italiaanse kruiden en paprikapoeder.
Stap 2
Voeg vervolgens de ontdooide spinazie erbij en rul deze mee tot het vocht van de spinazie zo goed als verdwenen is.
Kruid eventueel nog met extra kruiden.
Stap 3
Bedek de springvorm met de bladerdeeg en vul met het spinaziemengsel.
Stap 4
Klop een eitje los en schenk het over de spinazie (om te binden) als laatste de geraspte kaas er over heen.
Zet de schotel ongeveer 30 minuutjes in de oven. De kaas moet in ieder geval goed gesmolten zijn.
Variatietips
- Ja kan ook nog andere kruiden gebruiken die je in huis hebt, bijvoorbeeld gehaktkruiden.
- Als je je gehakt tijdens het rullen ruikt, moet het lekker kruidig ruiken.
- Een beetje sambal.