• 6 juni 2005
  • 4 personen
  • 120 minuten

Ingrediënten

  • 2 pakjes gist
  • 2.5 dl lauw water
  • 440 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 1.5 dl olijfolie
  • 4 dl tomatensaus
  • 8 el Parmezaanse kaas
  • zwarte olijven
  • 150 gr dun gesneden salami
  • oregano
  • tijm
  • 4 tomaten
  • 250 gr champignons
  • 1 paprika

Bereiding

Stap 1

Stap 1
Maak van de gezeefde bloem, het lauwe water, de gist en het zout een gistdeeg. Laat het deeg ongeveer 1,5 uur op een tochtvrije plaats rijzen, totdat de hoeveelheid ongeveer is verdubbeld. Kneed het deeg dan nog is goed door en verdeel het 1 4 stukken, voor 4 pizza's. Verwarm de oven alvast voor op 220 graden. Verdeel 1 stuk deeg alvast over de bodem van de ingevette of met bloem bestrooide pizzavorm. Heb je geen pizzavorm, maak dan met de pizza gewoon op een stuk aluminiumfolie (net zo makkelijk). De rand van de pizza moet omhoog staan zo een 1-2 cm. Prik met een vork in het deeg om opbollen van het deeg te voorkomen tijdens het bakken. Giet een kwart van de tomatensaus over het deeg, leg daarop een laag dungesneden plakken salami en eventueel wat stukjes champignons en paprika. Verdeel daarna een in plakjes gesneden tomaat over het deeg en bestrooi die met een snufje tijm en wat oregano. Verspreid vervolgens een kwat van de Parmezaanse kaas over het geheel en garneer de pizza tot slot met wat zwarte olijven. Druppel dan 2 eetlepels olijfolie over de pizza en herhaal dit voor de 3 andere pizza's. Bak de 4 pizza's onderin de over in 10-15 minuten gaar tot de korst goudbruin is en de opvulling een beetje borrelt.