Ingrediënten
- 1 pizzabodem
- kant en klare pizzasaus
- 2 sneetjes spek of baconreepjes
- 1 ei
- gemalen kaas
- cocktailtomaatjes
Variatietips
- Beleg naar keuze met je favoriete vlees, groenten.
Bereiding
Stap 1
Bak de spekjes of bacon in een koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 2
Bestrijk de pizzabodem met de pizzasaus. Beleg met de baconreepjes, gehalveerde cocktailtomaatjes en gemalen kaas.
Stap 3
Maak in het midden een kuiltje en breek het ei erin zodat de eierdooier heel blijft.
Stap 4
Bestrooi met nog wat kaas en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden of tot het eitje gaar is en de pizzabodem gebakken.
Stap 5
Eventueel garneren met oregano.
Stap 6
Zelf pizzasaus maken:
Stap 7
Fruit een uitje en look. Doe er een blik tomatenblokjes bij en kruid met oregano, basilicum, eventueel lepeltje suiker.
Stap 8
Laat het geheel stoven tot het gaar is. Je kan er naar smaak groenten bijvoegen vb. paprikablokjes.
Variatietips
- Beleg naar keuze met je favoriete vlees, groenten.