19 januari 2007
2 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg bloem
  • handje vol zout
  • handje vol suiker
  • 3 zakjes gist
  • 500 ml kraan water
  • voor de pizza:
  • mozarella
  • tomaat
  • basilicum
  • zongedroogde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • peper
  • water
  • pancetta
  • groenten naar smaak

Bereiding

Stap 1
Bloem, zout, suiker en gist door elkaar mengen.

Stap 2
Kuiltje maken voor het water. Er door roeren met een vork of handen en tot één geheel kneden. Je kan er nu een brood van bakken.

Stap 3
Zongedroogde tomaten pureren tot tomatensaus samen met wat knoflook, olijfolie, peper en beetje water totdat het smeuïg is.

Stap 4
Deeg voor de pizza door de helft. Deeg goed uitrollen tot een ronde dunne bodem.

Stap 5
Tomatensaus op de pizza uitsmeren. Pancetta er over. Daarna doe je erop wat je lekker vindt.

Stap 6
Bol mozarella erover kruimelen, basilicum erover (vers) beetje peper, beetje olijfolie (extravergine) erover sprankelen. Pizza in de over bakken tot het een beetje pruttelt en de korst goudbruin van kleur is.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten