1 juli 2005
4 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • 280 gr witte bloem
  • 50 gr volkorenmeel
  • 15 gr walnotenolie
  • 8 gr suiker
  • 5 gr zout
  • 6 gr gedroogde gist of 12 gr verse
  • lauw water
  • 150 gr walnoten
  • 3 el room culinaire
  • ei, losgeroerd om te glaceren

Variatietips

  1. Voeg eens wat honing toe aan het deegmengsel of kaneel.

Bereiding

Stap 1
Lauw water gieten in een kom en er de verse of gedroogde gist overstrooien. gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten tot zich schuim vormt.

Stap 2
doe de meelsoorten met het zout en suiker in een kom. roer er het gistmengsel, de notenolie en room door. kneed 5 minuten tot u een zacht deeg hebt en leg het in de kom. laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.

Stap 3
rooster de stukjes walnoot kort, laat ze afkoelen en hak ze grof.

Stap 4
sla het deeg in, druk de luchtbellen eruit en werk er de noten door.

Stap 5
vorm 2 broden en laat ze rijzen tot het dubbelen volume. verwarm de oven voor op 230 gr. c. bestrijk de broden met ei, kerf ze schuin in en bak ze 25 tot 30 minuten.

Variatietips

  1. Voeg eens wat honing toe aan het deegmengsel of kaneel.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!