13 mei 2007
10 personen
80 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 l sinasappelsap
  • 50 gr gist
  • 1 tl zout
  • 1½ - 2 dl suiker
  • 1 rkl kardemom
  • 9-10 dl meel
  • ½- 3/4 dl olie
  • 3 dl gedroogde vruchten abrikozen enz.

Bereiding

Stap 1
Meng het gist met het lauwwarme sinasappelsap, doe erbij zout, suiker en kardemom. Kneed dit met het meel en olie tot een zacht deeg, laat dat onder een doek 30 minuten rijzen.

Stap 2
Daarna de gedroogde vruchten erbij en maak van het deeg ronde broodjes, en laat dat weer even rijzen.

Stap 3
Bak dit in het midden van de oven met een warmte van 225 graden ongeveer 13-14 min. totdat de broodjes hol klinken als je op de onderkant tikt.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Danerolles Italiaans croissantje

    3

    45 minuten

  • Broodballetjes

    2

    15 minuten

  • Garnalentoast met vis en kwartelei

    2

    20 minuten

  • Sinaasappelbroodjes

    10

    80 minuten