Ingrediënten

  • 600 gr kipfilet
  • 2 tl knoflookpoeder
  • snufje kipkruiden (silvo)
  • 2 el kerriepoeder
  • 3 el massala
  • snufje zwarte peper
  • snufje zout
  • 2 (rode) uien
  • 1 komkommer
  • 4 Surinaamse of Turkse broodjes
  • Madam Jeanet sambal
  • 400 gr kousenband
  • 2 dl water
  • 6 dl azijn

Bereiding


Stap 1
De kousenband in kleine stukje snijden en gaar koken en laten afkoelen.

Stap 2
De kipfilet schoonmaken en snijden, vervolgens kruiden met de knoflook, kipkruiden, kerriepoeder, massala, zwarte peper en zout. de kruiden laten intrekken.

Stap 3
Ondertussen de uien en komkommer klein snijden. 2 Tupperware bakjes, ieder met een scheut azijn en verder vullen tot het onder water staat water, hieraan wat suiker, zwarte peper en zout toevoegen. in het ene bakje de uien en het andere bakje de komkommer toevoegen en afsluiten en in de koelkast zetten.

Stap 4
De kipfilet gaar en bruin bakken in een wok of koekenpan.

Stap 5
Ondertussen de surinaamse of turkse broodjes opensnijden en in een tosti-ijzer of grillijzer snel opwarmen. alles op tafel zetten en lekker smullen, brood insmeren met dun laagje (of meer naar eigen smaak) madam jeanetsambal; uien, komkommer, kousenband over het broodje verdelen en als laatste schep kip in het broodje en klaar.

Variatietips

  1. De broodjes tussen het eten door verwarmen, zodat ze lekker warm en knapperig zijn. makkelijk is dan ook om het tosti-ijzer of grillijzer op de eettafel neer te zetten.
  2. Ook lekker is het surinaamse broodje met hete kip, gewoon beide vleesgerechten combineren en je hebt een heerlijke en snelle avondmaaltijd op tafel.
  3. Mini frites erbij is ook lekker.
‹ Terug