• 25 maart 2019
  • 2 personen
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr verse zalm
  • 100 gr sushirijst (1 kopje)
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl kristalsuiker
  • 0.5 tl zout
  • 175 sojabonen
  • 100 gr zeewier salade
  • 4 el masago (oranje viseitjes)
  • 4 el kewpie Japanse mayonaise
  • 1 el wasabi
  • 1 el wasabi furikake
  • 1 el sojasaus
  • 1 el chili olie
  • 1 avocado
  • 0.5 Komkommer

Bereiding

Stap 1

Stap 1
Kook de sushirijst volgens de verpakking.

Stap 2
Maak een mengsel van de rijstazijn, suiker en het zout en verhit kort.

Stap 3

Stap 3
Roer het mengsel met een houten lepel door de sushirijst totdat het ‘plakrijst’ wordt.

Stap 4
Maak van de mayonaise en wasabi de wasabi mayonaise.

Stap 5
Verdeel de sushirijst over 2 kommen.

Stap 6
Verdeel alle ingrediënten over de 2 kommen en maak af met de wasabi mayonaise, de chili olie, de saojasaus en de wasabi furikake.