25 maart 2019
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr verse zalm
  • 100 gr sushirijst (1 kopje)
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl kristalsuiker
  • 0.5 tl zout
  • 175 sojabonen
  • 100 gr zeewier salade
  • 4 el masago (oranje viseitjes)
  • 4 el kewpie japanse mayonaise
  • 1 el wasabi
  • 1 el wasabi furikake
  • 1 el sojasaus
  • 1 el chili olie
  • 1 avocado
  • 0.5 komkommer

Variatietips

  1. Eventueel aan wat gemengde veldsla toevoegen.

Bereiding

Stap 1
Kook de sushirijst volgens de verpakking.

Stap 2
Maak een mengsel van de rijstazijn, suiker en het zout en verhit kort.

Stap 3
Roer het mengsel met een houten lepel door de sushirijst totdat het ‘plakrijst’ wordt.

Stap 4
Maak van de mayonaise en wasabi de wasabi mayonaise.

Stap 5
Verdeel de sushirijst over 2 kommen.

Stap 6
Verdeel alle ingrediënten over de 2 kommen en maak af met de wasabi mayonaise, de chili olie, de saojasaus en de wasabi furikake.

Variatietips

  1. Eventueel aan wat gemengde veldsla toevoegen.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!