Ingrediënten
- 4 plakken bladerdeeg, ontdooien
- melk of een eitje
- 200 gr witvis
- 100 gr gamba' s
- 250 ml visbouillon
- 2 stuks bosuitjes
- 2 el bloem
- 100 ml kookroom
- bieslook
- dille
- peper
Variatietips
- Lekker met haricoverts.
Bereiding
Stap 1
Neem 4 plakken bladerdeeg en smeer deze in met melk of ei en bak ze in ongeveer een kwartier goudbruin op 200 graden in de oven.
Stap 2
Snij 200 gr witvis in stukken en 100 gr gamba' s in tweeën en kook deze ongeveer 10 min zacht in 250 ml visbouillon, niet afgieten maar vuur uitdraaien.
Stap 3
2 el margarine in een pan en bak daarin 2 bosuitjes. Voeg vervolgens 2 el bloem bij de bosuitjes en bak deze zachtjes gaar.
Stap 5
Laat even zachtjes pruttelen en voeg daarna ongeveer 100 ml kookroom toe. Goed roeren en voeg peper, bieslook en dikke toe om op smaak te maken.
Stap 6
Als laatste de witvis en garnalen er door tot het weer warm is. Serveren tussen 2 plakken bladerdeeg die je van te voren in de oven de oven gaar gebakken hebt.
Variatietips
- Lekker met haricoverts.