Ragout van gamba’s en witvis
30 november 2017
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg, ontdooien
  • melk of een eitje
  • 200 gr witvis
  • 100 gr gamba' s
  • 250 ml visbouillon
  • 2 stuks bosuitjes
  • 2 el bloem
  • 100 ml kookroom
  • bieslook
  • dille
  • peper

Variatietips

  1. Lekker met haricoverts.

Bereiding

Stap 1
Neem 4 plakken bladerdeeg en smeer deze in met melk of ei en bak ze in ongeveer een kwartier goudbruin op 200 graden in de oven.

Stap 2
Snij 200 gr witvis in stukken en 100 gr gamba' s in tweeën en kook deze ongeveer 10 min zacht in 250 ml visbouillon, niet afgieten maar vuur uitdraaien.

Stap 3
2 el margarine in een pan en bak daarin 2 bosuitjes. Voeg vervolgens 2 el bloem bij de bosuitjes en bak deze zachtjes gaar.

Stap 4
Voeg soeplepel na soeplepel toe aan bloem zodat het langzaam één massa wordt.

Stap 5
Laat even zachtjes pruttelen en voeg daarna ongeveer 100 ml kookroom toe. Goed roeren en voeg peper, bieslook en dikke toe om op smaak te maken.

Stap 6
Als laatste de witvis en garnalen er door tot het weer warm is. Serveren tussen 2 plakken bladerdeeg die je van te voren in de oven de oven gaar gebakken hebt.

Variatietips

  1. Lekker met haricoverts.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Salade met tonijn

    4

    20 minuten

  • Zeebaars op de huid gebakken op een bedje van zeekraal

    2

    30 minuten

  • Makreelsalade op een bruin broodje

    1

    5 minuten

  • Zalmtaartje

    6

    120 minuten