• 30 november 2017
  • 2 personen
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg, ontdooien
  • melk
  • eitje
  • 200 gr witvis
  • 100 gr gamba' s
  • 250 ml visbouillon
  • 2 stuks bosuitjes
  • 2 el bloem
  • 100 ml kookroom
  • bieslook
  • dille
  • peper

Bereiding


Stap 1
Neem 4 plakken bladerdeeg en smeer deze in met melk of ei en bak ze in ongeveer een kwartier goudbruin op 200 graden in de oven.

Stap 2
Snij 200 gr witvis in stukken en 100 gr gamba' s in tweeën en kook deze ongeveer 10 min zacht in 250 ml visbouillon, niet afgieten maar vuur uitdraaien.

Stap 3
2 el margarine in een pan en bak daarin 2 bosuitjes. Voeg vervolgens 2 el bloem bij de bosuitjes en bak deze zachtjes gaar.

Stap 4
Voeg soeplepel na soeplepel toe aan bloem zodat het langzaam één massa wordt.

Stap 5
Laat even zachtjes pruttelen en voeg daarna ongeveer 100 ml kookroom toe. Goed roeren en voeg peper, bieslook en dikke toe om op smaak te maken.

Stap 6
Als laatste de witvis en garnalen er door tot het weer warm is. Serveren tussen 2 plakken bladerdeeg die je van te voren in de oven de oven gaar gebakken hebt.

Variatietips

  1. Lekker met haricoverts.
‹ Terug