Ingrediënten

  • 4 aardappelen
  • 4 dl room
  • 5 dl visbouillon
  • 10 blaadjes gelatine
  • 0.5 bosje bieslook
  • 6 stuks hollandse nieuwe haring
  • 1 dl creme fraiche
  • kaviaar
  • zout
  • peper

Bereiding

Stap 1

Stap 1
Schil de aardappels en snijd ze (met de keukenmachine) in dunne plakjes. Was de aardappel niet, anders gaat de binding verloren. Verwarm de oven voor gedurende 10 minuten tot 180 graden Celsius. Breng de aardappelplakjes samen met de room, peper en zout aan de kook en laat vijf minuten doorkoken. Doe het geheel over in een ovenvaste schaal, dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de aardappel in de voorverwarmde oven verder gaar worden. Laat de aardappel vervolgens afkoelen. Verwarm ondertussen de visbouillon en week de gelatine in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en los de gelatine op in de bouillon. Breng de gelei op smaak met peper en zout en roer er de gehakte bieslook door. Bouw de terrine op met laagjes aardappel, haringfilet en gelei. Eindig met een laagje aardappel. Laat de terrine minimaal vier uur in de koelkast opstijven. Roer de creme fraiche los en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat kaviaar. Snijd de terrine in plakken en serveer met de creme en kaviaar.