13 augustus 2006
6 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 maggiblokje
  • stuk trassi (±2 bij 2 cm)
  • zwarte peper
  • zout
  • 1 spitskool, in reepjes
  • 200 gr taugé
  • 2 grote wortels, in stukjes
  • flinke scheut oestersaus (± 6 el)
  • flinke scheut sesamolie (± 6 el)
  • 2 grote uien, in halve ringen
  • 4 tenen knoflook, fijn gesneden of geperst

Variatietips

  1. Je kan nog andere groenten meewokken, zoals Chinese kool, boontjes e.d.
  2. Lekker bij witte rijst of nasi goreng.
  3. Lekker met ayam ketjap of ayam kerrie.

Bereiding

Stap 1
De wortelen in een pannetje water de kook er over laten gaan. Daarna afgieten.

Stap 2
Olijfolie in een wok heet laten worden. Het maggiblokje tussen duim en wijsvinger fijnwrijven roerbakken, samen met de trassi, wat peper en zout (± 1 minuutje).

Stap 3
De knoflook en uien kort mee roerbakken tot de uien een beetje glazig worden.

Stap 4
Vervolgens de spitskool, tauge en de stukjes wortels ± 3 minuutjes mee roerbakken.

Stap 5
Als laatst de oestersaus en sesamolie ± 2 a 3 minuutjes mee roerbakken. Direct serveren zodat de groenten lekker knapperig blijft.

Variatietips

  1. Je kan nog andere groenten meewokken, zoals Chinese kool, boontjes e.d.
  2. Lekker bij witte rijst of nasi goreng.
  3. Lekker met ayam ketjap of ayam kerrie.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten