Ingrediënten

  • 4 roti vellen
  • zout
  • zwarte peper
  • masala
  • 4 teen knoflook
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1.5 madam jeanet peper, fijn gesneden
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 kg kippendijfilet in stukjes gesneden
  • 200 gr kousenband in stukjes gesneden
  • 4 middelgrote aardappels in blokjes gesneden
  • zonnebloemolie
  • 4 stuks hard gekookte eieren

Bereiding


Stap 1
Kruid de kip met masala, madam jeanet peper, zout en knoflook liefst een paar uur of een dag van te voren.

Stap 2
Kook de aardappelblokjes in water met een beetje massala in ongeveer 5 minuutjes halfgaar.

Stap 3
In braadpan 5 eetlepels olie verhitten als olie op temperatuur is vuur temperen; de gesnipperde ui, fijngesneden knoflook en madam jeanet peper snel omscheppend smoren. Ongeveer 3 minuten zachtjes bakken. Voeg dan 2 tot 3 eetlepels masala toe. Roti-vulling blijvend omscheppen.

Stap 4
Bak de gekookte eieren in het kruidenmengsel en leg ze apart.

Stap 5
De gekruide kipfilet in de pan toevoegen en meebakken. Voeg hier vervolgens fijngemaakte en max. 2 bouillonblokjes erbij; niet meer, anders wordt het te zout.

Stap 6
De kousenband erdoor scheppen en ca. 1 minuut meebakken, toevoeging van zwarte peper naar smaak.

Stap 7
Vervolgens ongeveer 2 dl water toevoegen; aan de kook brengen en afgedekt ca. 20 minuten zachtjes laten stoven. De roti-vulling af en toe omroeren.

Stap 8
Voordat de roti-vulling bijna gaar is; na b.v 15 min, aardappelen toevoegen en omscheppen. nog even met kleinste stand op vuur laten staan. Gedurende de gehele kookproces af en toe een klein beetje water toevoegen. (niet droogkoken!)

Stap 9
In de tussentijd rotivellen in magnetron opwarmen e.e.a. volgens opschrift verpakking (let op rotivel niet uit de verpakking halen). Vuur onder de braadpan uit en nogmaals roti-vulling omroeren.

Stap 10
Als de roti warm is op de borden leggen en met de rotovulling serveren.

Variatietips

  1. Serveer met pompoenpuree en madam jeanet sambal of madam jennet piccalilly.
‹ Terug