31 maart 2005
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr runderreepjes
  • 200 gr oesterzwammen
  • 6 bosuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr taugé
  • 2 el vissaus
  • sesamzaad
  • olie

Bereiding

Stap 1
Verhit de olie in een wok of hapjespan.

Stap 2
Dep het vlees droog met keukenpapier.

Stap 3
Roerbak de vleesreepjes op een hoge stand 2 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm.

Stap 4
Borstel de oesterzwammen of veeg ze schoon en snijd ze in smalle reepjes.

Stap 5
Snijd de bosuitjes in schuine stukjes. Rooster eventueel het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin.

Stap 6
Roerbak in het bakvet van het vlees de oesterzwammen, bosuitjes en geperste knoflook 2 minuten.

Stap 7
Schep de taugé en de vissaus erdoor en bak nog 1 minuut.

Stap 8
Voeg de runderreepjes toe en warm al omscheppend even door.

Stap 9
Serveer het gerecht, eventueel bestrooid met sesamzaadjes, met gekookte (basmati) rijst.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Uienbrei

    6

    45 minuten

  • Indiase samosa’s

    4

    30 minuten

  • Boemboe koenjit van tante Mary

    6

    4 uur

  • Spaghetti met gehaktballetjes en zoetzure groenten

    4

    25 minuten