26 december 2005
4 personen
180 minuten

Ingrediënten

  • 1 dikke rundertong
  • 1 ui
  • 2 blad laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 stengel prei
  • 1 stengel selder
  • 1 wortel
  • peper en zout
  • boter (saus)
  • bloem (saus)
  • 0.25 l vleesbouillon (water en blokje) (saus)
  • 2 kleine potjes tomatenpuree (saus)
  • blik champignons (saus)

Variatietips

  1. Je kan er ook een blik champignons bijvoegen.

Bereiding

Stap 1
Laat de rundertong enkele uren weken in gezouten water en spoel ze vervolgens af onder koud stromend water.

Stap 2
Kook de rundertong samen met de groentjes en de kruiden in een soepketel in ongeveer 3 uren gaar (je kan zien dat ze gaar is als het vel gemakkelijk loskomt).

Stap 3
Pel de tong en snij ze in sneden van ongeveer 1 cm dik.

Stap 4
Maak nu de tomatensaus:

Stap 5
Maak een roux: boter smelten, bloem bijdoen, aanlengen met vleesbouillon, tomatenpuree bijvoegen, kruiden met peper en zout (eventueel wat suiker voor een zoetere smaak).

Stap 6
De saus goed mengen. Eventueel nog wat binden met maizena als ze te dun is of scheutje room bij.

Variatietips

  1. Je kan er ook een blik champignons bijvoegen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten