• 12 mei 2005
  • 4 personen
  • 180 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg rundvlees
  • 100 gesneden vetspek
  • 500 boter of margarine
  • 1 olie
  • 1 stuk kalfsbot of kalfsknie
  • 4 kleine uien
  • 500 worteltjes
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 1 witte wijn

Bereiding


Stap 1
Omwikkel het stuk rundvlees met de plakjes vetspek en bind ze vast met kopldraad of zet het vast met satéprikkers.

Stap 2
Braad het vlees in boter en olie snel aan alle kanten op flink vuur.

Stap 3
Voeg het kalfsbot of -knie toe, de hele uitjes, de gesneden wortel, zout en peper naar smaak, wijn en 2 volle glazen water.

Stap 4
Zet het vuur na ongeveer 5 minuten op zijn laagste stand en leg de deksel op de pan en laat het gerecht 3 uur sudderen. Tussendoor steeds even controleren of er nog genoeg vocht in de pan zit, het is niet de bedoeling dat het vlees droog kookt.

Variatietips

  1. Je kan ook andere soorten vlees gebruiken, zoals varkensvlees (60min) en kip (30 min), dan hoeft het gerecht niet zo lang te sudderen
‹ Terug