28 april 2006
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg varkensvlees
  • 1 kopje ketjap manis
  • 2 kopjes water
  • stukje gember, fijngeraspt
  • 4 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 el sambal manis
  • 1 stengel sereh, opengesneden
  • scheut olie
  • 1 pot pindakaas
  • 1 rode peper, heel fijngehakt
  • scheut ketjap
  • 2 handjes gezouten nootjes, fijngehakt

Variatietips

  1. Leg de stokjes voordat je ze gebruikt om te rijgen, eerst een tijdje in water. Dit voorkomt aanbranden op de barbecue.
  2. Gebruik kippenvlees voor de saté.

Bereiding

Stap 1
Voor het vlees:

Stap 2
Snijd het vlees in kleine blokjes.

Stap 3
Meng het kopje ketjap, de kopjes water, de gember, knoflook, sambal, de sereh en de olie goed door elkaar.

Stap 4
Laat het vlees hier een tijdje in marineren. Rijg het vlees aan stokjes.

Stap 5
Voor de saus:

Stap 6
Meng de pindakaas met de rode peper, de ketjap en de nootjes.

Stap 7
Zet het in een pannetje op het vuur en leng net zolang aan met water totdat de saus jouw gewenste dikte heeft.

Stap 8
Bereid de saté op de barbecue en leg ze als ze klaar zijn op een grote schaal.

Stap 9
Giet de warme saus erover.

Stap 10
Serveren met atjar, komkommer en veel kroepoek.

Variatietips

  1. Leg de stokjes voordat je ze gebruikt om te rijgen, eerst een tijdje in water. Dit voorkomt aanbranden op de barbecue.
  2. Gebruik kippenvlees voor de saté.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Scones met kaas en bieslook

    3

    30 minuten

  • Crêpes met komkommer smeerkaas en sla van pap

    2

    15 minuten

  • Kaassticks met notenkorstje

    4

    15 minuten

  • Garnalen truffelmayonaise amuse

    4

    10 minuten