5 juli 2005
4 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 16 scampi's
  • 30 gr gewone bloem
  • 1 dl vloeibare honing
  • geroosterde sesamzaadjes
  • frituurolie
  • 125 gr zelfrijzende bloem (beslag)
  • 75 gr gewone bloem (beslag)
  • 0.25 l water
  • 1 el olie

Variatietips

  1. Je kan ook vaste honing gebruiken i.p.v. vloeibaar maar doe er dan wat water bij om het de verdunnen.

Bereiding

Stap 1
Laat scampi’s ontdooien en dep ze goed droog. Bestuif ze met bloem.

Stap 2
Meng voor her beslagje de zelfrijzende bloem en de gewone bloem in een kommetje. Maak in het midden een kuiltje, giet er het water bij en roer goed glad. Voeg ook de olie erbij en roer nogmaals goed glad.

Stap 3
Dompel de scampi’s in het beslagje en bak ze vervolgens in hete frituurolie (175°) goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Stap 4
Verwarm de honing in een pannetje en dompel de scampi’s door de warme honing. Bestrooi ze dan met sesamzaadjes en serveer meteen.

Variatietips

  1. Je kan ook vaste honing gebruiken i.p.v. vloeibaar maar doe er dan wat water bij om het de verdunnen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Garnalen in sate saus

    4

    25 minuten

  • Mosselen in witte wijn van Tommie

    2

    15 minuten

  • Kriek mosselpan

    2

    15 minuten

  • Mosselen in champignonsaus

    2

    50 minuten