24 februari 2012
2 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 12-16 rauwe ongepelde garnalen, middelgroot
  • 6 tenen knoflook (ongeschild)
  • 6 el olijfolie

Bereiding

Stap 1
Spoel de garnalen met koud water af en laat ze in een vergiet uitlekken.

Stap 2
Kneus de knoflooktenen met de platte kant van een mes. Dit doe je om tijdens het bakken de smaakstoffen makkelijk vrij te laten komen.

Stap 3
Bak de knoflooktenen in de schil gedurende 5 minuten op zacht vuur in de olijfolie. De knoflooksmaak trekt nu in de olie. Draai de knoflooktenen aan het eind van de bakperiode op de andere zijde. De knoflook blijft in de pan liggen.

Stap 4
Stook het vuur hoog op. Doe de garnalen in de pan en verdeel ze zodanig dat ze allemaal goed contact maken met de bodem. Bak ze nu eerst op de ene zijde totdat ze rosé kleuren. Als ze rosé kleuren keer je ze op de andere zijde en bakt ze totdat ze gaar zijn. De garnalen zijn gaar als ze bij indrukken weerstand geven en terugveren. Serveer direct.

Stap 5
Dien de garnalen op in een leuke schaal met de knoflooktenen en giet de bakolie erover. Smaakt heerlijk met stokbrood, met pastagerechten of met risotto.

Stap 6
Laat de garnalen niet te gaar worden want dan worden ze droog en pellen ze moeilijk. Te rauw is natuurlijk ook niet goed want dan loop je risico op een bezoekje Eerste Hulp. Test de gaarheid door ze in te drukken zoals hiervoor uitgelegd. Bak de garnalen op heet vuur, anders worden ze sponzig.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten