8 juli 2005
2 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 glas droge witte wijn
  • 2 a 3 tl maïzena
  • 1/8 l verse room
  • 2 eierdooiers
  • 50 gr boter
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 tl currypoeder
  • zout
  • peterselie

Variatietips

  1. Voeg wat groenten reepjes toe aan de saus.
  2. Vervang eventueel de wijn door kookvocht indien je alcoholvrij wil.

Bereiding

Stap 1
Doe de schoongemaakte mosselen in een pan met een scheutje water, zet de deksel op de pan en laat ze op hoog vuur af en toe omschudden in circa 5-7 minuten koken tot ze open staan.

Stap 2
Giet de mosselen af en vang het vocht op. Giet het door een fijne zeef die bekleed is met een vochtig gemaakte passeerdoek of een velletje keukenpapier.

Stap 3
Verwijder de bovenste helft (of haal de mosselen volledig uit de schelpen) van de mosselschelpen en leg de onderste helften met mosselen erin in een grote ovenschaal.

Stap 4
Verwarm de oven op 200 graden. Houd de mosselen, als ze meteen na het koken worden opgegeten, afgedekt warm terwijl de saus wordt gemaakt. Fruit de gesnipperde ui glazig in de boter en laat de gesnipperde knoflook een minuut meefruiten.

Stap 5
Blus af met het gezeefde kookvocht van de mosselen en de wijn en laat op hoog vuur tot circa 1/4 liter inkoken. Bind licht met de aangeroerde maizena. Roer de room los met de eierdooiers.

Stap 6
Roer er een scheut van het ingekookte vocht door en roer het dooiermengsel dan door het vocht in de pan. Breng al roerend tot tegen de kook en neem de saus van het vuur.

Stap 7
Breng de saus op smaak met de kerrie en de cayennepeper en proef of er nog zout bij moet.

Stap 8
Schep de saus over de mosselen en laat ze in de voorverwarmde oven 5 tot 10 minuten doorwarmen, afhankelijk van de begintemperatuur van de mosselen.

Stap 9
Bestrooi met de peterselie. Je kan ook kaas overstrooien voordat je het in de oven zet.

Variatietips

  1. Voeg wat groenten reepjes toe aan de saus.
  2. Vervang eventueel de wijn door kookvocht indien je alcoholvrij wil.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten